כולנו רוצים שהאתרים של הלקוחות שלנו יגיעו לטופ בתוצאות החיפוש. הרי בדיוק בשביל זה הם פתחו את הארנק. אבל כיום קידום אתרים בגוגל איננו מסתכם בלדחוף את מילת המפתח לכותרת ובגוף הטקסט, אלא מדובר בתורה שלמה ודינמית שמשתנה משנה לשנה.
נתחיל עם תמונת המצב הנוכחית של הטרנדים והמגמות ששולטים בתחום בשנתיים האחרונות:
בעלי סמכות בראש – אתרים בעלי סמכות רשמית כמו מוסדות מדינה ואתרי חדשות קיבלו בשנתיים האחרונות משקל גדול יותר בתוצאות החיפוש של גוגל, בין היתר גם כדי להיאבק בהפצה זדונית של פייק ניוז. משמעות הדבר היא שסיכוי גובה שמאמר באתר חדשות יעקוף בדירוג אתר רשמי, בלוג או עסק שמקדמים את אותו ביטוי מפתח.
קידום פרטיות המידע של המשתמשים – האיחוד האירופי הטיל הגבלות חמורות על שמירת מידע של גולשים באתר במטרה להגן על פרטיותם. כתוצאה מכך, גוגל החלה לשים דגש על השאלה האם לאתר יש מדיניות מסודרת ופומבית בנושא.
דגש על תוכן איכותי – גוגל מצד אחד נותן עדיפות לתוכן איכותי, ארוך ומקורי ומצד שני פוגע בדירוגים של אתרים עם תוכן דל, מעותק וקצר שכל מטרתו היא לקדם ביטויים במנוע החיפוש.
ביטחון קודם – ב-2018 אחד הנושאים הבוערים בתחום היה אבטחת אתרים ב-HTTPS. תוצאות החיפוש של גוגל העדיפו באופן משמעותי אתרים מאובטחים על פני כאלה שאינם, זאת בתוספת אזהרות בולטות ובלתי מחמיאות למי שמנסה להיכנס לאותם אתרים בדפדפן כרום.
עדיפות למובייל – בגוגל החלו לתת עדיפות לאתרים שידידותיים לגלישה במכשירים סלולריים בעוד אתרים שאינם עונים על הדרישה נפגעו בדירוגם.
ועכשיו עם הפנים לעתיד, מה הם הטרנדים והמגמות בתחום ה-SEO לאתרים שצפויים להיות מרכזיים החל מ-2020? קבלו סקירה מהירה של כל מה שצריך לדעת אם אתם אנשי פרסום או SEO שרוצים להישאר רלוונטיים.
חממו את הגרון: עלייתו של החיפוש הקולי
אם השמות סירי, קורטנה ואלקסה אומרים לכם משהו אז ברכותינו – אינכם מקרה אבוד. יותר ויותר אנשים משתמשים בעוזרות וירטואליות למיניהן לא רק כדי לרשום תזכורת או ליזום שיחה טלפונית, אלא גם כדי לחפש דברים ברשת. כתוצאה מכך, תדירות השימוש בחיפוש קולי הולכת וגדלה ולא נתפלא אם יום יבוא והמחפשים באופן טקסטואלי יהפכו למיעוט. חיפוש קולי בגוגל הולך להיות אחד הנושאים הבוערים לשנת 2020.
כיצד זה משפיע על קידום אתרים בגוגל? מדובר בעניין של יצירת תוכן בצורה הנכונה. אמנם גוגל מבין שפות, אבל הוא עדיין רחוק מלהיות מושלם. לכן, על ביטויי החיפוש להיות קצרים, מדוייקים ופשוטים. כלומר, עדיף שתימנעו מביטויים אקדמאים מדי או ניסוחים מוזרים שהמשתמשים ישברו שיניים עליהם בניסיון לבטא אותם בקול.
נכון לכיום, הדרך הטובה ביותר להזין את גוגל בביטויים שמתאימים לחיפוש קולי היא בעזרת ה-Snippet, אותה רשימת נתונים שמוצגת בראש העמוד לפני תוצאות החיפוש בפורמט המוכר לנו. לגוגל קל מאוד לקרוא נתונים בצורה זו, מה שגם יקל על המנוע במקרה של שאילתא קולית. אז אם אתם רוצים סיכוי להתברג לשם, תתחילו לעבוד על תוכן שאפשר לסכם לרשימה.
נגישות למובייל: להיות או לחדול
אמנם נגישות דרך מכשירים ניידים הפכה כבר ב-2018 לדרישת חובה בתחום של קידום אתרים בגוגל, אבל המגמה המסתמנת היא שנגישות לסמארטפונים וטאבלטים הולכת להיות תנאי מקדים כדי בכלל להיסרק במנוע החיפוש מלכתחילה.
הסיבה לכך היא שעל פי התחזיות של גוגל, הרווחים שלה מפרסומות בניידים עתידים בשנה הבאה לעקוף את אלה שמגיעים מהמחשבים הנייחים ולכן היא נותנת להם עדיפות. בפועל, האלגוריתם של גוגל עלול לוותר לחלוטין על סריקה של אתר אם הוא אינו נגיש למכשירים ניידים.
המסקנה – אם ללקוח שלכם יש אתר שאינו מונגש כראוי, יש הרבה עבודה לפניכם. (איך להתכונן לאינדוקס מובייל בגוגל?)
ה-RICH SNIPPET יקבל יותר משקל
רק בשביל ליישר קו שכולנו מבינים במה מדובר, Rich Snippet היא השורה האפורה שמופיעה בחלק מתוצאות החיפוש בין כתובת האתר בירוק לבין תיאור העמוד. היא מציגה נתונים כמו ציוני ביקורות שניתנו על עסק, שעות פתיחה ועוד. הערכות אומרות כי ה-Rich Snippet עשוי לקבל משקל גדול יותר בתוצאות החיפוש לעומת המצב הנוכחי.
ישנן כמה סיבות טובות מדוע שבגוגל יבחרו לבצע כזה מהלך: הראשונה היא שה-Rich Snippet מכיל מידע שעוזרות וירטואליות יכולות לשלוף בקלות, וכפי שהזכרנו מקודם חיפוש קולי הוא בפני עצמו מגמה בעלייה. סיבה אחרת היא שהנתונים ב-Rich Snippet מוצגים בצורה בולטת יותר כאשר מחפשים בנייד בגלל שהם מופיעים בתחתית התוצאה ולא בין השורות, מה שהופך את אותן תוצאות למושכות יותר ויזואלית ולכן הן זוכות ליותר קליקים והמרות.
לסיכום, המגמות והטרנדים המרכזיים בתחום של קידום אתרים בגוגל לשנת 2020 הם:
- חיפוש קולי עם עוזרות וירטואליות.
- נגישות של האתר למובייל כתנאי מקדים לסריקה.
- ה-Rich Snippet יהפוך לפקטור חזק יותר בתוצאות.
ועכשיו רק נותר לראות האם הרשימה הזו תהפוך ל-Snippet 🙂