אני יודע מאיפה באת בקמפיין האחרון

לדעת מאיפה הגיע כל ליד בקמפיין מרובה פלטפורמות, גם כשהגולשים כבר הקליקו הלאה. נשמע כמו חלום? התעוררו: עם UTM HandL, התוסף של וורדפרס, זה לגמרי מציאותי

דיגיטל | לידים
UTM handler משרד פרסום אהוי קריאייטיב

עצמו את העיניים.
דמיינו את התרחיש הבא (זה לא קטע של היפים, מבטיחים):

אתם בעלי עסק שעושים פרסום דיגיטל לקידום המותג שלכם, ומריצים קמפיינים בפלטפורמות שונות: google search, GDN, content, Facebook. בדיוק עכשיו התקבל ליד למייל. איזה יופי. אבל רגע, מאיפה בדיוק הליד הזה הגיע? כדי לדעת, בדרך כלל תצטרכו לבדוק בעצמכם ולעבור קמפיין-קמפיין, בכל מדיה, כדי להבין מהיכן הגיעה ההמרה.

 

קבלו עוד תרחיש: אתן מנהלות דיגיטל. זה סוף החודש, ואתן רוצות לבצע אופטימיזציה לקמפיינים של הלקוח או הלקוחה שלכן. אתן נכנסות לדאטה-בייס ובודקות בכל פלטפורמה כמה הוצאתן, כמה לידים הגיעו ומה העלות לליד. אבל שוב, לא כתוב לכן מאיפה הגיע כל ליד… אז תאלצו לבדוק ידנית.

נו, בשביל זה יש UTM.

גם אם הקילומטראז' שלכם בדיגיטל יחסית קצר, אולי אתם יודעים שאת המצבים הללו ניתן לפתור עם UTM,urchin tracking module , תוספת לכתובת ה-URL שמצמידה פרמטרים על פי בחירה, כדי לדעת מהיכן הגיעו כל גולש וגולשת. UTM מותאם עבור כל פלטפורמה למעשה מיידע אתכם אם הגולשים הקליקו מהפייס, מאאוטבריין או דווקא מבאנר של גוגל. כן, זו עבודה מעט מפרכת, אבל תכל'ס, בהרבה מהפעמים זה שווה את זה.

 

א ב ל!

UTM מחזיק לקליק אחד בלבד. לכן הוא כלי שמתאים מאד לדפי נחיתה, למשל, בהם ההמרה אמורה להתבצע מיד. אגב, גם כשדף הנחיתה עשיר ומפורט בסקשנים, כמעט כמו מיני סייט, עדיין אין לגולשים לאן לברוח, כי כלי ההמרה, AKA הטופס, נמצא תמיד באותו לינק. במילים אחרות: ההמרה מבוצעת אחרי קליק אחד בלבד.

 

אה, זו באמת בעיה.

מה קורה כשהגולש או הגולשת ממשיכים לגלוש באתר מסוים אליו הופנו, למשל במסגרת בלוג בקמפיין content? לבלוג זורם טראפיק משולם והוא מלא בלינקים לעמודים נוספים. נניח שהגולשים מגיעים לדף בו יש מאמר, אבל אז הם כל כך מתעניינים שהם רוצים לקרוא עוד מאמר בבלוג? ה-UTM הולך לאיבוד, כי הוא מחזיק רק על קליק אחד, זוכרים?

כלומר, במקרה כזה, גם כאשר הגולש או הגולשת השאירו פרטים, תצטרכו שוב לחפש ידנית בקמפיינים השונים מאיפה הם הגיעו.

יש אחלה פתרון.

התוסף של וורדפרס, UTM HandL, פותר בדיוק את הבעיה הזאת. מדובר בכלי שמצליח "לגלגל" הלאה את ה-UTM המקורי עמו הגיעו הגולשים גם כאשר הם ממשיכים לגלוש. הוא עושה זאת על ידי שמירה של ה-UTM בקבצי הקוקיז של כל גולש וגולשת עד שהם מבצעים המרה. אותו UTM נשמר בדאטה-בייס ובעזרת קוד קצר, ניתן להציגו גם במייל שנשלח לבעל העסק או למנהלת הקמפיין במשרד פרסום.

 

לתוסף

 

החכמתם? מעולה. אם המידע הזה יכול לעזור למישהו שאתם מכירים – שתפו!

בא לכם קמפיין אצלנו? רק להשאיר פרטים פה

    מה? יש עוד?

    פרינט מודעה לעיתון פרסום בעיתון משרד פרסום אהוי קריאייטיב ברק אובמה

    מודעה עם שיניים

    איך רופא שיניים ישראלי מקבל פרסום עולמי? הכל התחיל באובמה.

    תנו לי עוד
    מערכת CRM ניהול לידים משרד פרסום אהוי קריאייטיב

    איך השגנו לידים איכותיים? – מייקאובר ה CRM הגדול

    מייקאובר ה CRM הגדול ניהול לידים ברמת דיוק פסיכית

    תנו לי עוד