כן כן, המשפט הזה רלוונטי לכולנו, אבל לא רק כשפוגשים אנשים חדשים. פרסום ביוטיוב דורש ממודעות וידאו להיות יצירתיות, מעניינות ואטרקטיביות כבר ב-5 השניות הראשונות, אחרת אתם כבר יודעים מה יקרה – "דלג מודעה". אז בואו נבין כיצד מתמודדים עם כפתור הדילוג ואיך אפשר ליצור מודעת וידאו ביוטיוב שתשאיר רושם ראשוני שבלתי אפשרי להתעלם ממנו.
פתרון 1: מסר ב-5 שניות
"דלג מודעה" – כנראה הכפתור שלחצו עליו הכי הרבה באינטרנט (חוץ מ'מחק היסטוריה'). הוא מעניק לנו 5 שניות נדיבות של חסד לפני שהוא מופיע לסגור את החגיגה אז פתרון אפשרי למפרסמים הוא לדחוס את המסר הפרסומי בשניות הבודדות הללו. חשוב לזכור – פרסום ביוטיוב בפרק הזמן הזה חייב להיות כמובן תמציתי וישיר מאוד אבל הי, זה לא אומר שאי אפשר להיות יצירתיים.
בואו ניקח לדוגמה את הפרסומת של Mom's Touch, רשת המבורגרים בדרום קוריאה. הרשת רצתה לקדם את הכנפיים החריפות שלה, אז מה היא עשתה? הציגה עז שנושפת אש מרוב שהכנפיים חריפות ולצידה את המוצר המקודם.
שימו לב לשילוב מוצלח של כמה אלמנטים – הפרסומת קצרה, מצחיקה ומקדמת את המוצר. בנוסף, בהנחה שאתם לא נערת קייפופ לבושה ורוד, אתם כנראה לא יודעים אפילו מילה אחת בקוריאנית (לא, גנגאם סטייל לא נחשב) – אבל – הדימוי הויזואלי מצליח לעקוף את מחסום השפה וליצור פרסומת שיכולה לדבר אל כולם.
גם בהוליווד הבינו שלצופים ביוטיוב אין סבלנות לראות טריילר של 3 דקות לסרט אם הם לא ביקשו זאת מלכתחילה ולכן החלו לערוך טיזרים של 5 שניות. קחו לדוגמה את הטיזר של הסרט "ג'ייסון בורן" – המון אקשן דחוס ל-5 שניות במטרה לקדם את הטריילר המלא שעתיד לצאת באותו שבוע.
פתרון 2: ספרו סיפור טוב
בסופו של דבר אין כמו סיפור טוב. סיפורים הם מה שהושיב אותנו סביב מדורות ממש אחרי שסיימנו להיות קופים וזה עדיין מה שאנחנו מחפשים בכל פעם שאנחנו מתיישבים מול סדרה בסוף היום. סביר להניח שהתוכן שהצופה שלכם מחכה לצפות בו כולל סיפור או בידור כלשהו ולכן אפשר לתת לו סיפור כל כך טוב, שהוא יוכל לדחות לרגע את הסיפור השני.
קחו לדוגמה את הפרסומת של משחק המובייל הסופר פופולארי Clash Royale , שמציגה לנו את השניות האחרונות של תחרות ספורטיבית וניסיון נואש של חברה באחת הקבוצות לנצח ברגע האחרון.
אז הקטנטנה עם השיער הורוד יורה חץ אל המטרה והופ, כבר יש לנו סיפור. אנחנו מתעניינים לדעת איך הוא יסתיים – בהצלחה או בכישלון? הסיפור והרצון לראות כיצד הוא יתפתח הם שמשאירים את הצופה לצפות בפרסומת של 50 שניות.
פתרון 3: שברו את הקיר הרביעי
הכוונה היא לפרסומות עם מודעות עצמית שפונות ישירות אל הצופה, לפעמים תוך כדי התייחסות לכך שאנשים לא בדיוק מתים על פרסום ביוטיוב. לפני כמה שנים חברת פרסום בשם StopPress לקחה את הרעיון צעד אחד קדימה. במקום ליצור פרסומת אחת אחידה המקדמת מבצע של בורגר קינג, החברה יצרה לא פחות מ-64 פרסומות שהותאמו לביטויי חיפוש פופולריים. בצורה כזו הצופה המופתע מקבל פרסומת שמתייחסת לתוכן הספציפי שהוא ביקש לראות ובתגובה לא ממהר לדלג כי הוא רוצה להבין מה לעזאזל קורה פה.
קמפיין נוסף שעובד על עיקרון שבירת הקיר הרביעי הוא של חברת Ydraw, שב-2015, במטרה לקדם את המכונית החדשה של אופל, יצרה סדרת סרטונים שלכאורה יוצרים אינטראקציה בין המכונית לבין כפתור הדילוג עצמו.
פתרון 4: להסיר את כפתור הדילוג
החל משנה שעברה הפרסום ביוטיוב מאפשר להגדיר מודעות ללא כפתור ה-דלג ולכפות על הגולש לצפות בה. על פניו נראה שמדובר בסוג של פתרון למפרסמים אך יש לו כמה חסרונות רציניים שצריך לקחת אותם בחשבון:
- הגדרה זו עולה הרבה יותר כסף מפרסומת רגילה שניתן לדלג עליה.
- הצופה מפתח אנטגוניזם כלפי המודעה מרגע שנלקחת ממנו זכות הבחירה האם לצפות או לדלג והסיכוי להמרה יורד בהתאם.
- המסר שאתם משדרים הוא שמלכתחילה אינכם נותנים אמון בפרסומת שלכם.
אז אמנם אפשר פשוט לשלם יותר כדי לכפות צפייה, אבל כפי שראינו, נראה כי תחליף קסם לפתרונות היצירתיים שיתנו לנו את התוצאות הטובות ביותר.
יצירת פרסומת יצירתית איננה משימה פשוטה. הפקת תוכן איכותי שיצליח להתמודד עם כפתור הדילוג ביוטיוב מהווה אתגר משמעותי מאד, אבל כאן משרדי פרסום דיגיטליים נכנסים לתמונה. ישנן דרכים שונות להתמודד עם האתגר כך שהקהל ימשיך לצפות ולא ימהר לברוח הלאה ותפקידו של משרד פרסום דיגיטלי בהקשר זה הוא לבנות קונספט מנצח לפרסומת שתשאיר את הגולש צמוד למסך, תקדם את המוצר של הלקוח, תייצר המרות ותפ… ***דלג!***