אם ניגשת לתהליך מיתוג שהמטרה שלו היא שיהיה לך לוגו יפה, אז כמעט כל סטודיו למיתוג שיש בו מעצבים מוכשרים יעזור לך.
אבל אם המטרה שלך היא ליצור מעטפת מיתוגית שיש בה עומק ושיהיה לה ערך שיווקי גבוה במהלכים פרסומיים ושיווקיים בעתיד, אז נקודת המבט שלך בבחינה של סטודיו למיתוג צריכה להיות הרבה יותר ביקורתית.
יכול להיות שהלוגו שהציעו לך הוא יצירה עיצובית יוצאת דופן שגורמת לך להזיל דמעות אושר, אבל הוא פשוט לא מדבר לקהל היעד שלך.
לכן, השלב הראשון בכל עבודת מיתוג חייב להיות ניתוח אסטרטגי של המותג.
ניגע כאן רק בשתי דוגמאות קטנות של ניתוח אסטרטגי שישפיעו מאוד על תוצרי המיתוג.
יש כמובן הבדל בין קהל של נשים בגילאי 60+ לבנים בגילאי 10, זה קל. אבל יש גם הבדל בין נשים בגילאי 30 שהן רווקות תל אביביות לנשים באותה שכבת גיל שהן בעלות משפחה של 2 ילדים ומעלה בירושלים או בין בעלי עסקים בתחום החקלאות לבין מקימי סטראטאפים. גם אם הם גרים באותו מקום, באותו סטטוס משפחתי ובאותו מגדר.
הגדרה מדוייקת של הקהל מאפשר לזהות מה מעניין אותו, מה מציק לו? ובעיקר מה הוא מחפש?
ולשאלה מה הוא מחפש לא צריכה להיות תשובה כמו תיק יפה או דירה גדולה, התשובה צריכה להתעמק יותר ולהגיע לתובנות רגשיות – צרכנים מחפשים תחושת ביטחון, שייכות, גאווה, רוגע. הגעה לתובנות כאלו ישפיעו על תהליך המיתוג – אילו צבעים ייבחרו? דרמתיים או שלווים? על איזה פונט הולכים? כבד או מסוגנן?
ניקח לדוגמא את תחום רפואת השיניים, אם תחפשו בגוגל לוגו של רופא שיניים, ולא משנה דרך אגב באיזו שפה, תמצאו שמעל 90% מהתוצאות יראו לוגו שמשתמש בשן. יכול להיות שהשן יוצרת לב או יהלום או כל תצורה אחרת. לכן, לא משנה איזה לוגו מדהים תעשו שיתבסס על שן המיתוג שלכם ייעלם בסופו של דבר בין אלפי מיתוגים אחרים שדומים בצורה כזו או אחרת לזה שלכם.
לכן, בהנחה שתהליך המיתוג אמור ליצור עבורכם בידול שיבליט אתכם מול המתחרים, בחינה של התחום, תאפשר לכם קודם כל לדעת לאן לא כדאי ללכת בתהליך המיתוג.
זה חוסך זמן, כסף ובעיקר תהליך מיתוג שעלול בסופו להוביל למקום בנאלי.
לכן, סטודיו למיתוג חייב לעבור אתכם תהליך אסטרטגי שיעזור להעניק ערכי מותג מבדלים ובסופו של דבר להוביל את תהליך המיתוג למקומות מעמיקים הרבה יותר ורלוונטיים הרבה יותר לקהל שלכם.
מיתוג הוא לא רק תהליך עיצובי. נכתוב את המשפט הזה שוב כי רוב האנשים שחושבים על מיתוג חושבים על מעצבים גרפיים בלבד – מיתוג הוא לא רק תהליך עיצובי.
אז אחרי שהבנו שגם אסטרטגיה היא חלק בלתי נפרד ממיתוג, עכשיו חשוב להבין שגם לקופירייטר יש תפקיד פתח בתהליך המיתוג.
תחשבו על השמות מאחורי מותגים כמו תפוחי Pink lady או מהצד השני חברת Apple. אילו עולמות תוכן עיצוביים ותדמיתיים חדשים נפתחים בזכות השמות של המותגים. ואותו דבר דרך אגב קורה ברמת הסלוגנים למותג.
קופירייטרית שתיתן למותג שלך שם חזק או סלוגן מעניין, תפתח עבור המעצבים עולמות תוכן מעניינים שיקפיצו את הבידול של המותג שלך לגבהים חדשים.
לוגו שמעוצב בחשיבת פרינט הוא לוגו עם נכות.
אם העולם עובר לדיגיטל, גם החשיבה המיתוגית חייבת לחיות בעולם הדיגיטלי. שפה עיצובית שנבנית למותג חדש חייבת לקחת בחשבון את העובדה שהיא לא תהיה רק מודפסת, אלא שבסופו של דבר היא תגיע גם לרשת.
לכן, החשיבה על גודל הפונט של השם והסלוגן כך שיהיו קריאים גם באתר בגרסת מובייל שלו ולא רק על שלט בכניסה לחנות חייבת להיות חלק בלתי נפרד מתהליך המיתוג.
הבנה שיכול להיות שהלוגו יצטרך גרסה עומדת וגרסה שוכבת כדי להתאים לתפריט שוכב וצר של האתר ולפלטפורמות עומדות כמו אינסטגרם ובכלל יכול להיות שהלוגו הולך להשתלב באנימציה ולכן, צריך לקחת בחשבון גם את הצד הזה בעיצוב שלו.
סטודיו למיתוג שעובד גם בעולמות הדיגיטליים ומכיר לא רק את הקשיים של עיצוב קטלוג מודפס אלא גם את המגבלות העיצוביות בבניית אתר או באנר לפרסום בGDN, יידע ליצור שפה מיתוגית שתדע לחיות ולבלוט גם בעולם המודפס וגם בעולם הוירטואלי.
ובסוף, אסור כמובן לשכוח את הבסיס. סטודיו עם מעצבים מוכשרים שיודעים לקחת את כל הידע שמגיע מהאסטרטגיה והקופי ולהפוך אותם לאייקון חזק, זכיר ומסקרן.
כי רק מעצבים שיש להם את הגישה הנכונה, לא רק לעצב יפה, אלא ממש ליצור מאפס קווים עיצוביים ואיפיון ויזואלי למותג חדש, הם אלו שיקבעו בסופו של דבר אם המוצר או החברה שלך יהפכו להיות עוד מותג, או המותג בתחום שלו.