מה יש לך? – על החשיבות של עיצוב קטלוג לעסק.

כל מה שצריך לדעת על עיצוב קטלוג ולמה לא כדאי ללחוץ את ידו של סוחר עבדים

פרינט
עיצוב קטלוג

השנה היא 24 לספירה, בוקר עולה על השוק התוסס של רומא וסוחר העבדים המקומי בדיוק סיים למרוח את אחרון העבדים שלו בשמן ומתיישב לנוח. התוצאה מהממת –  שורת עבדים, שלל טרי ומשובח משדה הקרב האחרון, משומנים היטב ומחכים ללקוחות שתיכף יגיעו. 2000 שנה לאחר מכן ומשה אזריאן מסדר בזהירות את האייפון 9 החדש כדי שיעמוד כמו שצריך בחנות הראווה של מובייל אביזריהו בראשון לציון.

כן, המוצרים בעולם המסחר אולי משתנים אבל עקרון אחד בסיסי שלו נשאר זהה; יש צורך לפרוש סחורה בצורה מחמיאה ולהציג אותה באופן מושך כדי שקונה לא רק יעצור, אלא גם יתפתה לקנות. אז נו, איפה אפשר למצוא מבחר של פריטים, שירותים או מוצרים שרק מחכים שקונה יבוא ויקטוף אותם? נכון מאד, בקטלוג.

 

קטלוגים מעוצבים – למי זה טוב?

מטבע הדברים הקטלוג נועד לבעל עסק שרוצה להעביר מידע בצורה קצת רחבה יותר מסלוגן פשוט. הוא מאפשר להציג היצע הרחב של מוצרים או שירותים מול הלקוח וההיצע הזה כבר יכול להיות כל דבר, ממטוסים ועד שירותי הדברה. ולא רק היצע, גם מוצר בודד יכול לקבל קטלוג משלו, כמו לדוגמא מסנן האוויר הזה מתוצרת IQAir. במקרה זה בנינו עבור המוצר מיני קטלוג כדי להדגים את הצורך שיש בו, את מגוון התפקודים שלו ואת הדרך שבה הוא עובד.

קטלוג iqair

 

חשוב לזכור שלקוח שהצטייד בקטלוג מגיע ככל הנראה עם ידע מוקדם בתחום וייתכן שהוא משווה בין השירותים והמוצרים שלכם לבין אלו של המתחרים שלך. זאת הסיבה שעיצוב קטלוג ברמה גבוהה ובסידור נכון הוא קריטי כדי להבליט את היתרונות שלכם למול התחרות. אתם מוכרחים לדאוג לחוויה הויזואלית של הלקוח ולהקל עליו לקבל את המידע שחשוב לו כדי לוודא שאת המותג שלכם הוא לא ישכח.

 

אז מה חשוב לזכור בעיצוב קטלוג?

אחד הכללים החשובים ביותר כשניגשים לעיצוב קטלוג הוא התמקדות בחוויה הויזואלית מבעד לעיניים של הלקוח הפוטנציאלי, כי רק ככה תצליחו לתת מענה לחיפוש שלו בקטלוג. כלומר, אם מדובר במוצר שחשוב ללקוח לראות, נניח מישהי שמחפשת חולצה, נראה לה את המוצר בשילוב בגדים נוספים ובמבחר צבעים.

 

קטלוג בגדים

 

יש צורך דווקא במתן פרטים טכניים, כמו בקטלוג לכלי עבודה, חשוב להציג את הנתונים הרלוונטיים יחד עם המוצר ולא לסבך את המידע הויזואלי כי לא באמת מעניין אף אחד איך יראו כלי העבודה שלו בשילוב חגורת זהב דקה.

עיצוב קטלוג

 

אז בקיצור – להיות טכני וענייני בהתאם למוצר, זה הבסיס – מפה אפשר כבר לעוף.

 

התבנית ושברה – עיצוב קטלוג חקלאי כמו שלא ראיתם

כדי להבין כמה רחוק אפשר להגיע בעיצוב קטלוג ועדיין לשמור על ענייניות טכנית, ניקח לדוגמא אחד מהקטלוגים שבנינו ועיצבנו עבור חברת חישתיל. חישתיל היא חברה חקלאית ישראלית שמייצאת שתילים ועציצים לכל העולם לקהל של B2B. מדובר בקטלוג מקצועי המיועד לאנשים מתחום השתלנות, שיודעים מה הם צריכים ומחפש מקצוענות, מבחר וחדשנות.

אז איך נראים קטלוגים סטנדרטיים של חברות חקלאיות? הם כמובן יכללו שימוש מסיבי בצבעים ירוקים ולבנים ולרוב יציגו שלל מבולגן של מוצרים למכירה.

במקרה שלנו החלטנו לשבור את תבנית הקטלוג החקלאי ובתור התחלה להעניק לו קונספט מובחן, במילים אחרות – סיפור. הקונספט שנבחר הוא everyday  ובמסגרתו שילבנו עמודי אווירה המראים את מוצרי הקטלוג בסיטואציות פשוטות מחי היומיום.

 

קטלוג חישתיל

 

פייר – יצא מרגש. קטלוג מסוג כזה מייצר אפקט רגשי ומצליח להכניס לעולם שהוא מכירתי חקלאי, אווירה של לייף סטייל. זאת כבר דוגמא כיצד שימוש נכון בקטלוג יכול לא רק לפרסם את המותג, אלא גם לגרום ללקוחות הפונטנציאליים שלו לחשוב עליו מחדש.

אוקיי, אז מרגש זה נחמד אבל השלב הבא הוא כמובן הצגת המוצרים יחד עם המידע המקצועי והטכני שהלקוח מבקש. לצורך כך פיתחנו שפה גראפית ברורה, הכוללת סידור המוצרים לפי קטגוריות וסרגל אייקונים ברור שנפתח ישירות מהכריכה ונגיש לקורא לכל אורך הדפדוף בקטלוג.

 

 

שימו לב כיצד גם מידע טכני נחוץ ויבשושי ניתן להעביר בדרך מעוצבת ועד כמה עיצוב קטלוג חכם יכול להנגיש ללקוח את המידע בצורה בהירה ונוחה, מהירה ואינפורמטיבית. כדי להבין יותר על הדרכים השונות להעביר מידע כדאי להתעכב רגע על סוגי הקטלוגים הקיימים.

 

סוגי הקטלוגים: לדעת ולהרגיש.

כל קטלוג הוא בעצם כלי פרסומי ובעולם הפרסום יש דרכים שונות להנגיש מוצר. בהכללה גורפת ניתן לחלק את עיצובי הקטלוגים לשתי קטגוריות:

אינפורמטיבי – מטרת קטלוג כזה היא העברה של מידע. הוא מדווח מהם המוצרים הקיימים, את המחירים שלהם ואת המידע הטכני הרלוונטי לגביהם. דוגמא קיצונית לקטלוג אינפורמטיבי הוא קטלוג הברגים 'המשגע' שלפניכם. די ברור שהוא נועד עבור בעלי מקצוע שרוצים לדעת מה גודל הבורג בלי שיחפרו להם יותר מדי –  אז אינפורמטיביות אולי יש, אבל הוא לא בדיוק הקטלוג שכיף איתו במסיבות או שמעורר חשק לדפדף בו.

 

קטלוג

 

דוגמא נוספת, שאולי תפתיע אתכם, לקטלוג אינפורמטיבי היא דף הקופונים של סופר פארם. כן, גם דף קופונים פשוט שמודיע לכם על הנחה של 10 שקלים בקניית אריזת משחות שיניים הוא בעצם מיני קטלוג – הוא מראה היצע מסוים בויזואליות ומעביר את המידע לגביו. כמובן שעיצוב קטלוג כזה נועד בעיקר למשוך את העין ולהעביר את המידע בתמציתיות.

 

אווירתי – לעומת הקטלוג האינפורמטיבי, המאפשר בפשטות למכור את המוצר, בקטלוג אווירתי אפשר כבר למכור עולם שלם. הדוגמא המובהקת והמוכרת ביותר היא של קטלוג איקאה. במקום העמדה יבשה ועניינית של המוצר, הקטלוג של איקאה בונה סביבו אווירה שלמה. הוא מספר סיפור, פונה לרגש שלנו ו'על הדרך' גם  מכניס את המוצרים הנמכרים ואת המחיר שלהם.

 

קטלוג איקאה

 

השילוב המאוזן ינצח

עיצוב קטלוג מוצלח חייב להתחשב בשתי התכונות אלה – אינפורמטיביות ואווירה, ולמצוא את האיזון המתאים ביניהם בהתאם לסוג השירות המתפרסם. כדי להבין איך ניתן לשלב אינפורמטיביות יחד עם אווירה ועם קונספט ברור אפשר לבחון את הקטלוג המעוצב שהכנו עבור אסא בצלים

 

עיצוב קטלוג

 

אסא בצלים היא חברה חקלאית ישראלית נוספת שמייצאת פקעות לגידול פרחים. בהתאם לכך פיתחנו קונספט לקטלוג המוצרים שלהם המתבסס על coloring the world. כדי לשלב את הקונספט להלן – האווירה, יחד עם האינפורמטיביות, בנינו את הקטלוג בעיצוב של.. טאדאם – חוברת צביעה! השערים לדפי המוצרים מציגים את צילומי הפרחים בצורה מאוירת ואפילו משאירים מקום ללקוח להמשיך ולצבוע את האיורים. ככה הופך קטלוג ענייני ופשוט לחוברת צביעה משגעת שניתן למלא אותה בעצמכם.

את הקונספט המשכנו גם לעמודי המוצרים, שם כבר הצגנו את המוצרים מצולמים, על מנת שיהיה אפשר להתרשם מהם, אבל עדיין שמרנו על הנגיעה והעיצוב של חוברת צביעה. אפילו האייקונים העניינים שמעבירים את הפרטים הטכניים כלפי כל פרח מעוצבים ברוח הקונספט. התוצאה היא קטלוג צבעוני, עסיסי, שכיף לדפדף בו ושבו זמנית מצליח להיות גם אינפורמטיבי ויעיל למול הלקוח.

 

אז מה ראינו?

למרות שיש כללים ברורים לדרך שבה קטלוג צריך להיות מעוצב, אפשר וצריך לשבור את התבניות ולייצר קטלוגים מעוצבים, חכמים ומשובבי עין – ועדיין לשמור על רלוונטיות מול המוצרים שמתפרסמים ומול הצרכים של הלקוחות שלכם.

איזון נכון בין שני סוגי הקטלוגים, האינפורמטיבי והרגשי, ייצור לכם עיצוב חכם שלא רק יקל על הלקוח לקבל את המידע שהוא מחפש, אלא יגרום לו להמשיך ולשוטט בקטלוג סתם, כי כיף לו ונחמד והסחורה מושכת את העין. וכשמשוטטים סתם כך בכיף ונתקלים במשהו שנראה פצצה – אייפון 9 או עבד נאה ומשומן היטב, יש כבר סיכוי לא רע שנעצור ומי יודע, אולי אפילו נתפתה לרכוש לנו אחד הביתה.

בא לכם קמפיין אצלנו? רק להשאיר פרטים פה

    נו.... כדאי לך לקרוא גם את זה:

    UTM מעקב אחרי לידים אהוי קריאייטיב משרד פרסום

    UTM מה זה? או "אני יודע מאיפה באת בקמפיין האחרון"

    לדעת מאיפה הגיע כל ליד בקמפיין מרובה פלטפורמות גם כשהגולשים כבר הקליקו הלאה? יש דבר כזה

    תנו לי עוד

    כיצד עלויות פרסום בפייסבוק מושפעות מאירועים במציאות?

    כיצד עלויות פרסום בפייסבוק מושפעות מאירועים במציאות?

    תנו לי עוד
    לבלוט ביוטיוב

    פרסום ביוטיוב ואיך להתמודד עם הכפתור "דלג מודעה"

    בואו נבין כיצד מתמודדים עם כפתור הדילוג ואיך אפשר ליצור מודעת וידאו ביוטיוב שתשאיר רושם ראשוני שבלתי אפשרי להתעלם ממנו.

    תנו לי עוד