אחד הגידולים העתיקים בעולם מביא את אחד החידושים הבולטים בתחום המשקאות
את הכשות לא נמצא על המדפים של הירקן שלנו או במבצע של 2+1 בסופר. אבל למרות זאת, הכשות היא אחד הגידולים החקלאיים העתיקים בעולם, שמלווה את ההיסטוריה האנושית לאורך אלפי שנים, בעיקר, כחלק בלתי נפרד מתהליך ההכנה והשתיה של הבירה. יש כמובן חילוקי דעות על התיעודים הראשונים של שימוש בכשות על ידי האדם – מעדויות על אבקת כשות מהאלף התשיעי לפני הספירה בשבדיה ועד לעדויות על שימוש בכשות לבירה ע"י השומרים במסופטמיה והמצרים הקדמונים באלף השלישי לפני הספירה.
אבל דווקא בשנים האחרונות, הפך הצמח שמסמל את אחת התעשיות היותר שמרניות בעולם (תשאלו את הנזירים בבלגיה), לבסיס למשקה חדש – מי כשות – מוצר חדש לחלוטין שפורץ בכל הכח ליותר ויותר שווקים ברחבי העולם עם מגוון גדול של מיתוגים בולטים וסופר-יצירתיים.
הכשות היא גידול חקלאי שנפוץ בעיקר בחצי הכדור הצפוני ומונה מאות זנים שונים, אבל נשלטת בעיקר ע"י ארבעה זנים מרכזיים – Cascade, Chinook, Amarillo ו- Centennial שחולשים על שוק עולמי של כ -34 מיליארד דולר, עם תחזית גידול שנתי יציבה (CAGR) של בין 4 ל- 6 אחוזים.
למרות שאנחנו מכירים את הכשות בעיקר כבסיס למשקאות אלכוהוליים ובראשם בירה, נתח השוק הגדול ביותר שצורך את גידולי הכשות הוא דווקא תעשיית התרופות עם נתח שוק של כ 47%, כשאחריה תעשיית האלכוהול ותעשיית הקוסמטיקה.
בחלוקה חקלאית עולמית, כ- 40% מהכשות מגיעה מהשדות החקלאיים של צפון אמריקה, אבל גם באירופה יש 14 מדינות שמגדלות כשות, כשהגדולה והבולטת שבהן היא גרמניה, שעל פי נתוני האיחוד האירופי מגדלת היום כ -60% מכלל הכשות האירופאית ומחזיקה בכשליש משטחי גידול הכשות העולמיים.
אם עד היום, לאורך אלפי שנים, הכשות הייתה שחקנית המשנה של האלכוהול ונועדה בעיקר להעניק לבירה טעמים וארומה אז בשנים האחרונות היא החליטה שהגיע הזמן לפרוץ לקריירת סולו עם עשרות מותגים חדשים של משקאות כשות – תה, סודה ומים בטעמים.
ולא, כבר לא מדובר על עוד בירה ללא אלכוהול, אלא על משקאות שפותחו ויוצרו כמשקאות עצמאיים על טהרת התכונות הארומתיות של זני הכשות השונים.
המשקאות ובראשם, מי הכשות צוברים פופולאריות עולמית הולכת וגדלה, דרך סדרה מגוונת של מותגים אמריקאיים, אוסטרליים וניו-זילנדים.
אבל למה דווקא עכשיו?
שתי סיבות מרכזיות עזרו לכשות לצאת לדרך עצמאית בעולם המשקאות:
כשמוסיפים לאלו ריכוז גבוה במיוחד של חלבון ומקבלים סופר-פוד מדהים שמתחבר מצוין לטרנד העולמי של בריאות וכושר.
ריכזנו עבורכם חמישה מותגים בולטים של מי-כשות שהמיתוג והאריזה שלהם תפסו לנו את העין:
כמות המותגים הגדולה שהולכת ותופסת נפח ברמה העולמית מבטיחה לנו שהכשות כאן כדי להישאר וייתכן שזה רק עוד שלב בדרך להפיכתו של צמח הכשות כבסיס לשפע של מאכלים ומשקאות חדשים.
סרטון בונוס למי שרוצה להעביר 15 דקות: