קמפיין בפייסבוק – מיקוד כללי זה לא מספיק טוב
כשאנחנו ניגשים לבנות קמפיין פרסום PPC של עסק שיש לו פעילות עם זיקה מקומית כמו לדוגמא מרפאה פרטית, חנות או חדר כושר אנחנו חייבים להתייחס למיקוד הגיאוגרפי בהגדרות הקמפיין. זה הרי אחד הצעדים הראשונים שאנחנו נעשה כשאנחנו בונים קמפיין בפייסבוק.
פה לא גילינו לאף אחד שום דבר חדש.
אבל, בשביל למקסם את פוטנציאל הלידים, הגדרה גיאוגרפית כללית לא מספיקה.
למה? כי התגובה של הקהל משתנה ביחס למרחק מהעסק גם בתוך רדיוס הפעילות הרלוונטי שהגדרנו.
ולכן, לא מספיק להגדיר את האזור הגיאוגרפי שבו נפעל אלא חשוב ליצור גם היררכיה בתוכו לאזורי משנה גיאוגרפיים.
ההיררכיה הזו תאפשר לנו לבצע התאמות הן באיפיון הקהל והן באיפיון המסר ולהגדיל את כמות הלידים שהקמפיין ישיג.
הלו? מה עם דוגמא?
בסדר בסדר, לא צריך לכעוס…
אם למשל אנחנו מעלים קמפיין בפייסבוק לחדר כושר שיש בו מגוון חוגים אנחנו צריכים לקחת בחשבון שברדיוס הקרוב יהיה לאנשים הרבה יותר קל לקבל החלטה להירשם לחדר כושר, ביחס לחדרי כושר אחרים שנמצאים ברדיוס הליכה גדול יותר. למה? כי הרבה יותר נוח ופרקטי לקפוץ לחדר כושר קרוב.
ולכן, גם ברמת המסר, מספיק לנו לפרסם לקהל הקרוב שיש לנו חדר כושר בשביל להשיג התעניינות.
אבל אם נפרסם את חדר הכושר לרדיוס גבוה יותר, אנחנו למעשה "נדרוש" מהלקוחות לעשות מאמץ רב יותר כדי להגיע אלינו ואז לא מספיק לנו לפרסם פרסום כללי לחדר הכושר אלא להציע הטבה מיוחדת או חוג שאין בחדרי כושר אחרים, כדי שההגעה אלינו תהיה שווה את המאמץ, כמו למשל פרסום של חוג פילאטיס מכשירים, או פרסום של חוג שחיה בבריכה(אם יש לנו כזו כמובן, אחרת זה פחות יעבוד:).
כלומר אנחנו יוצרים היררכיה גיאוגרפית לגולשים ומתאימים לפי המיקום הגיאוגרפי את המסר בקמפיין.
אז לסיכום,
היררכיית משנה בתוך ההגדרה הגיאוגרפית תאפשר לנו להתאים שירותים ומסרים שונים לקהלים במרחקים גיאוגרפיים שונים שרמת ההיענות שלהם לקמפיין שונה וכך להגדיל את כמות הפניות הרלוונטיות.