רגע לפני ששולפים את המפות ויוצאים לקרב חשוב לדעת שבשביל להגיע ללוגו איכותי לא צריך לעשות איגוף מימין או לסיים בהצטיינות בקורס פיקוד ומטה של צה"ל, אבל… עדיין זה קריטי שתיגשו לכל תהליך מיתוג עם אסטרטגיה ברורה.
כי מיתוג הוא תהליך הרבה יותר מעמיק מליצור "לוגו יפה", תהליך מיתוג הוא מהלך של בניית אישיות ואישיות חייבת להיות ברורה וארוכת טווח.
ממש כמו שעל פי האישיות של כל אחד מאיתנו, אנשים מסוימים מתחברים אלינו, מגיבים אלינו והולכים איתנו ואנשים אחרים שונאים אותנו ומתרחקים מאיתנו, כך בדיוק עובד תהליך של מיתוג.
אם אנחנו רוצים שקהל היעד שלנו ילך אתנו, אנחנו צריכים ליצור אישיות למותג שתעזור לקהל שאליו אנחנו מכוונים, להגיב ולהתחבר אלינו.
ובדיוק בשביל זה צריך אסטרטגיית מיתוג.
כדי ליצור אסטרטגיה לתהליך המיתוג שלנו צריך קודם כל להתחיל מעבודת לימוד.
ובתהליך כזה הכלל החשוב ביותר הוא שאין תחליף לאמת. אם ניצור מיתוג שלא יישקף את המותג שלנו לטוב ולרע, אנחנו אולי נשיג תוצרים שנראים מעולה אבל המפגש בין הלקוחות למותג ייצרו צרימה ואכזבה, שתגרום לאורך זמן לתגובה שלילית ולהתרחקות מהמותג.
אסטרטגיית מיתוג היא לא רק עיצובית, לקופי יש תפקיד מפתח בתהליך מיתוג, מרמת השם והסלוגן ועד לסגנון השפתי שאיתו המותג יוצא לדרך. אסטרטגיית מיתוג חייבת לכלול את האופי השלם של המותג וזה אומר גם איך הוא נראה וגם איך הוא מדבר, מה יוצא לו מהפה ברגע שהוא נפגש עם קהל היעד?
עכשיו כשיש לנו את הידע אנחנו מסכמים אותו למסמך מקיף ועל פיו מגדירים את קווי האישיות שאנחנו רוצים ליצור למותג החדש.
חשוב שקווי האישיות האלו לא יהיו גנריים כמו "מקצועי" או "יוקרתי" כי אלו הגדרות שלא יוצרות בידול ולא באמת מאפיינות את המותג שלנו. חשוב דווקא להשתמש באיפיון יותר אנושי כמו "אמיץ", "אופטימי", "שאפתן" שייתנו לנו השראה יותר עמוקה לעיצוב ולקופי.
אחרי שיש מסמך אסטרטגיה מגובש, ועוד לפני שמתחילים לעצב, יושבים על המסמך עם הלקוח.
אסטרטגיית מיתוג מאפשרת לנו לעשות יישור קו ותיאום ציפיות מול הלקוח עצמו, מה שבסופו של דבר יחסוך לנו הרבה זמן עבודה וימקד את כולם בתהליך העבודה.
וזהו, עכשיו רק צריך למצוא שם שווה, לפצח סלוגן חזק, לעצב לוגו מדהים למתג ניירת, להכין שילוט… בקטנה.